Flickr Anna Zvereva | Creative Commons by nc-sa 2.0
NOS Nieuws

Russisch vliegtuig neergestort in Sinaï, wrak gelokaliseerd

In de Egyptische Sinaï is een Russisch vliegtuig neergestort. Het toestel, een Airbus A321, had 224 mensen aan boord, allen met de Russische nationaliteit. Egyptische reddingswerkers hebben de rampplek, nabij de luchthaven van de stad el-Arish, gelokaliseerd.

Het vliegtuig is in tweeën gebroken, en reddingswerkers zijn bezig met het bergen van de doden. Het toestel is in slecht weer neergestort in bergachtig gebied.

Het vliegtuig van de Russische luchtvaartmaatschappij Kogalimavia/Metrojet was opgestegen in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh toen het contact met de luchtverkeersleiding na 23 minuten wegviel.

Het toestel verdween boven de Sinaï van de radar

Volgens het Russische persbureau Tass, dat zich baseert op de Egyptische verkeersleiding, zou de piloot kort na de start toestemming hebben gevraagd om weer te landen omdat het toestel technische problemen had. De eindbestemming van het vliegtuig was Sint-Petersburg.

Bronnen binnen de Egyptische veiligheidsdienst melden dat er geen aanwijzingen zijn dat het toestel boven de Sinaï is neergeschoten. Op het schiereiland plegen extremisten geregeld aanslagen op Egyptische militairen, maar ook op toeristen.

Informatie

Russische media hielden vanmorgen nog lang vol dat het contact met het toestel weer was hersteld. Maar inmiddels heeft de Russische overheid een informatienummer bekendgemaakt voor vragen rond het ramptoestel, en staan er drie vliegtuigen klaar om naar Egypte te vliegen.

Op het vliegveld van Sint-Petersburg wordt een informatiecentrum ingericht voor familieleden van de inzittenden van de Airbus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl