ANP

Badr Hari heeft in hoger beroep twee jaar cel gekregen voor een aantal mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Van de straf zijn tien maanden voorwaardelijk. De straf is iets hoger dan die van de rechtbank, begin vorig jaar

Hari heeft al in voorarrest gezeten en moet nog zeven maanden de cel in. Het Openbaar Ministerie bepaalt wanneer de straf ingaat. 

Mishandeling

Hari vertrekt morgen naar Marokko. Hij mag het land verlaten omdat de beslissing van het gerechtshof nog niet onherroepelijk is. De advocate van Hari, Bénédicte Ficq, wil naar de Hoge Raad stappen. De beslissing wordt onherroepelijk als Hari die zaak verliest. Ficq verzekert dat hij dan zijn straf zal uitzitten. 

De 30-jarige Hari stond terecht voor zes geweldszaken, waaronder de mishandeling van zakenman Koen Everink in de zomer van 2012. Zowel Hari als het Openbaar Ministerie was in beroep gegaan tegen het oorspronkelijke vonnis van anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Nu, in het hoger beroep, had het OM drie jaar cel geëist.

Boete

Naast de celstraf moet Hari drie van zijn slachtoffers geld betalen. In totaal gaat het om 45.000 euro, waarvan ruim 37.000 euro voor Everink.

Het hof vindt bewezen dat Hari in 2011 en 2012 vijf keer geweld tegen iemand heeft gebruikt in Amsterdamse uitgaansgelegenheden. Het feit dat Hari, als professioneel kickbokser, misbruik heeft gemaakt van zijn fysieke overwicht, ziet het hof als strafverzwarend.

Uitstel

De behandeling van het hoger beroep in de zaak tegen Hari was uitgesteld, vanwege "trieste en delicate ontwikkelingen" in zijn privéleven. Wat die ontwikkelingen precies waren, werd niet duidelijk. De kickbokser was vandaag wel aanwezig bij de uitspraak.

Hari werd vandaag gewoon bijgestaan door Ficq. Zij legde de verdediging van de kickbokser eerder neer, maar besloot na een "vruchtbaar overleg" om hem toch weer juridisch bij te staan. Waarom Ficq in eerste instantie had besloten om Hari niet langer te verdedigen, is niet bekendgemaakt. 

STER reclame