NOS NieuwsAangepast

1,5 jaar cel voor Badr Hari

De Amsterdamse kickbokser Badr Hari is veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij stond onder meer terecht voor zeven gevallen van mishandeling. Het OM, dat vier jaar cel waarvan één voorwaardelijk had geëist, gaat in hoger beroep.

Hari werd onder meer schuldig bevonden aan de mishandeling van de zakenman Koen Everink. Die werd in de zomer van 2012 tijdens het dancefestival Sensation White in de Amsterdam Arena zwaar toegetakeld. De rechtbank stelde wel dat de mishandeling niet met voorbedachten rade was.

Ook voor de mishandeling van de eigenaar van Club Air, een vriend van Koen Everink, werd Hari veroordeeld. De rechtbank sprak hem vrij van mishandeling in de club Jimmy Woo.

Voorarrest

De kickbokser heeft zo'n acht maanden in voorarrest gezeten. Dat betekent dat hij van de rechter nog ongeveer vier maanden de cel in moet. De beroepszaak mag hij overigens in vrijheid afwachten.

Hari's advocaat Ficq zegt dat ze opgelucht is dat de straf lager uitvalt dan de eis. Wel heeft ze nog bedenkingen bij enkele motiveringen van de rechtbank.

Vrijspraak medeverdachte

Volgens het Openbaar Ministerie was bij de mishandeling van Everink ook een medeverdachte betrokken, maar deze Ferhat Y. werd vrijgesproken. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat Y. klappen heeft uitgedeeld. Het OM had twintig maanden cel geëist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl