Möllenkamp vandaag bij de rechtbank in Amsterdam
NOS Nieuws

OM eist 3 jaar cel tegen ex-Rochdale-topman Möllenkamp

Voormalig bestuursvoorzitter Hubert Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale moet drie jaar de cel in als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Hij stond de afgelopen week terecht voor de rechtbank in Amsterdam. De officier van justitie acht omkoping en verduistering bewezen.

Möllenkamp zou onterechte declaraties hebben ingediend, zichzelf te veel pensioen hebben toebedeeld, meineed hebben gepleegd voor de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties in 2014 en steekpenningen hebben aangenomen. De bestuurder van de corporatie die sociale huurwoningen beheerde, werd vooral bekend als de topman die op kosten van de zaak rondreed in een Maserati.

De vrouw van Möllenkamp

In december werd tijdens de regiezitting al bekend dat het OM 2,4 miljoen euro van Möllenkamp eist en bijna 8 ton van zijn vrouw. Zij staat terecht voor fraude, net als twee voormalige zakenpartners van de voormalige bestuursvoorzitter. Tegen het trio werd respectievelijk drie maanden, zeven maanden en acht maanden geëist.

Rochdale ontsloeg Möllenkamp in 2009. De Amsterdamse woningcorporatie maakte toen een miljoenenverlies en stond een tijd onder toezicht.

Wooninvest en PWS

Möllenkamp is de derde in een reeks van voormalige bestuurders van woningcorporaties die voor de rechter staan. Zo'n twee weken geleden kreeg de voormalige directeur van de Rotterdamse woningcorporatie PWS negen maanden cel voor omkoping, valsheid in geschrifte en belastingfraude.

Een paar dagen eerder was de ex-directeur van de Haagse corporatie Wooninvest veroordeeld tot 240 uur taakstraf wegens belastingontduiking.

'Er spreekt een haast niet te bevatten arrogantie uit'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl