Analist verwacht veel interesse van zowel particulieren als institutionele beleggers voor de beursgang van ABN Amro
NOS Nieuws

'Een aandeel ABN Amro is saai en dus gewild'

ABN Amro gaat dit jaar nog naar de beurs en dat is een redelijk goed gekozen tijdstip, vindt Corné van Zeijl, fondsmanager bij vermogensbeheerder Actiam. "Maar het was nog beter geweest om het voor de zomer te doen. Dan had het wel 1 of 2 miljard meer kunnen opleveren. Al dat gekrakeel over de bonussen gaat de belastingbetaler veel geld kosten."

Van Zeijl reageerde in het NOS Radio 1 Journaal op de eerste officiële stappen van ABN Amro richting de beurs. Hij verwacht dat de prijs van een aandeel rond de 17 euro zal liggen. Met een totaal van 940 miljoen uit te geven aandelen zou dat zo'n 16 miljard opleveren.

Saai aandeel

De belegger moet het volgens hem vooral hebben van het dividend. Van Zeijl: "Het wordt een nogal saai aandeel. Ze gaan 50 procent van hun winst uitkeren als dividend, dat is een vrij hoog percentage. Maar omdat ze ook een heleboel geld moeten reserveren om de balans op te krikken, zal er heel weinig geld overblijven om te investeren in groei."

De fondsmanager denkt dat er geen lijken meer in de kast zitten. ABN Amro heeft volgens hem erg zijn best gedaan om alles zo schoon en netjes mogelijk op te leveren. Zo heeft de bank schoon schip gemaakt rond misstanden bij de bank in Dubai, is er geschikt met de AFM en Vestia over de rentederivaten, en is de bank gezwicht in de beloningskwestie.

Hij verwacht dan ook veel particuliere interesse. "En als ze zich kunnen positioneren als een saaie bank maar wel een hele veilige, dan zou dat ook genoeg interesse kunnen opleveren van de grote institutionele beleggers, want die zijn daarin steeds meer geïnteresseerd."

Van Zeijl verwacht dat de beursgang midden november zal plaatsvinden. "Op tijd dus om met Sinterklaas een aandeel ABN Amro in je schoen te vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl