ANP

Echt als verrassing kwam het niet, maar nadat voorzitter Jelko van der Wiel vanochtend zijn conclusies trok, zijn vanmiddag zogeheten toezichthoudende bestuurders van sc Heerenveen afgetreden.

De uitvoerende bestuurders Hans Vonk, Wim Dijk en Ben Takkenberg blijven nog wel even aan en zullen de dagelijkse leiding voorlopig voor hun rekening nemen. Maar ook zij zullen het veld ruimen.

Het huidige stichtingsbestuur zal ook ontbonden worden zodra er voor dat orgaan een nieuwe voorzitter is gevonden. Met de maatregelen hoopt de Friese club een einde te maken aan de bestuurscrisis die nu al maanden duurt.

Verklaring

In een verklaring op de website laat Heerenveen het volgende weten over het afgetreden bestuur. "Rondom sc Heerenveen is veel onrust ontstaan als gevolg van de bestuurscrisis bij de club. Gebleken is dat het bestuur (de One Tier Board) vanaf december 2013 als collectief goed is begonnen, maar dat in de loop van de tijd steeds duidelijker naar voren kwam dat ondanks de inzet en inbreng van alle individuele bestuursleden, de voor duurzaam succes noodzakelijke onderlinge samenwerking steeds stroever verliep. Ondanks diverse pogingen is het niet gelukt om iedereen in het bestuur weer op één lijn te krijgen."

STER reclame