Foppe de Haan in gedachten verzonken op het trainingsveld van sc Heerenveen
NOS Voetbal

De Haan: heel verstandig van Van der Wiel

Er was in de ogen van sc Heerenveen-icoon Foppe de Haan geen houden meer aan: het is in zijn ogen heel verstandig en vooral ook in het belang van de club geweest dat Jelko van der Wiel maandagochtend is opgestapt als voorzitter. Al neemt hij het ook wel voor de vertrokken preses op. "Hij is van iedereen misschien wel het meest beschadigd en niet altijd terecht."

Maar wat de 72-jarige Fries betreft, is daarmee de bestuurlijke chaos binnen de club nog niet van de baan. De Haan, die sinds het recentelijke vertrek van trainer Dwight Lodeweges voorlopig het eerste elftal onder zijn hoede heeft, verwacht dat later deze week ook de rest van het dagelijks bestuur zijn biezen pakt.

Waar willen we naartoe?

Het stichtingsbestuur, dat eerder deze maand ook al zijn voorzitter zag vertrekken, moet daarentegen voorlopig gewoon aanblijven, vindt De Haan. "Want er moet een bestuur zijn. De nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur moet een heel verstandige man of vrouw zijn, die boven de partijen staat. Het stichtingsbestuur moet vervolgens een nieuw bestuur benoemen en bepalen wat het beste is voor deze club."

"Er moet duidelijkheid komen en richting gegeven worden: wat is Heerenveen, waar staat het voor en waar willen we naartoe? Dat zijn de dingen die heel helder boven tafel moeten komen. En daar moeten mensen bij passen."

De Haan: er moet duidelijkheid komen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl