Bondscoach Sjoerd Marijne moest een jaar na zijn aanstelling alweer het veld ruimen
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Zondag staat bol van de speciale reportages en interviews. Zo werd voor de middaguitzending op NPO 1 een reconstructie gemaakt van de val van Sjoerd Marijne als bondscoach van de Nederlandse hockeysters. Waarom moest Marijne al een jaar na zijn aanstelling weer het veld ruimen? En er is meer hockey: vanaf 14.45 uur wordt de topper in de hoofdklasse tussen Kampong en Rotterdam live uitgezonden.

In dezelfde middaguitzending (rond 16.30 uur) is er een uitgebreid interview met Roger Federer. De Zwitserse toptennisser praat openhartig over zijn carrière, zijn familie en zijn ambities. Aan stoppen met tennis denkt hij in ieder geval nog lang niet.

Federer worstelt met videoboodschap voor NOS

En alsof dat nog niet genoeg is, is er in de uitzending van 18.00 uur een bijzonder interview met Leo Beenhakker. De voormalige trainer van Ajax, Feyenoord en het Nederlands elftal kijkt terug op zijn lange loopbaan.

Top eredivisie in actie

In de eredivisie staan vier wedstrijden op het programma. Onder meer de nummers één en twee komen in actie. Koploper Ajax speelt uit tegen Vitesse, Feyenoord ontvangt AZ. De andere wedstrijden zijn SC Cambuur-ADO Den Haag en NEC-FC Groningen.

De wedstrijden zijn live te volgen in ons liveblog op NOS.nl, bij Langs de Lijn op NPO Radio 1 en op Teletekstpagina 818. De samenvattingen van de wedstrijden kunt u zien in Studio Sport Eredivisie om 19.00 uur.

Max Verstappen in actie tijdens de training van de GP in de Verenigde Staten

Turnen, rugby en Formule 1

Zaterdag maakte de vrouwenploeg grote indruk op de WK turnen met de achtste plaats, waarmee ze zich voor het eerst sinds 1976 plaatsten voor de Olympische Spelen. Vandaag is begint de kwalificatie voor de mannen maar de Nederlandse ploeg komt pas maandag in actie.

In Engeland wordt duidelijk wie volgende week zaterdag de tegenstander van Nieuw-Zeeland is in de finale van het WK rugby: Argentinië of Australië. En om 20.00 uur gaat de Grand Prix van de Verenigde Staten van start.

Waar Max Verstappen in de startvolgorde staat, is nog onbekend. Vanwege noodweer werd de kwalificatie op zaterdag verschoven naar vandaag. Op NOS.nl volgen we de race met updates.

Uitzendingen zondag 25 oktober

Tijd Programma Medium
13.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl o.a. reconstructie 'val van Sjoerd Marijne', interview met Roger Federer, derde dag WK turnen, Kampong-Rotterdam (m) live 
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1 o.a. vier eredivisieduels, derde dag WK turnen, hoofdklasse hockey
18.10 uur Studio Sport NPO1, NOS.nl o.a. interview Leo Beenhakker, derde dag WK turnen
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl met Cambuur-ADO Den Haag, Vitesse-Ajax, NEC-FC Groningen, Feyenoord-AZ
22.18 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl met gasten Bert van Marwijk, Arno Vermeulen, Youri Mulder en Ron Jans
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1 o.a. terugblik eredivisie, GP van de VS, derde dag WK turnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl