De GP van Amerika is door de hevige regenval voor de Formule 1-coureurs vooral een kwestie van geduld hebben
NOS Sport

Kwalificatie GP Amerika naar zondag vanwege regenval

Na diverse keren uitstel heeft de raceleiding van de Formule 1 zaterdag in Austin besloten de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika naar zondagmorgen 09.00 uur plaatselijke tijd te verschuiven. De baan bij de Amerikaanse stad staat volledig onder water en de vooruitzichten voor de rest van de dag blijven heel slecht.

Austin (Texas) wordt geteisterd door uitlopers van orkaan Patricia, die over Mexico trekt. Vrijdag werd de tweede vrije training ook al geschrapt. Zaterdag ging de derde training wel door, maar veel profijt hadden de coureurs daar niet van. De grote hoeveelheid water op de baan maakte het lastig een fatsoenlijke ronde neer te zetten. Wereldkampioen Lewis Hamilton, die in Austin zijn titel kan prolongeren, was wel de snelste op de kletsnatte baan.

Problemen

Max Verstappen had problemen met de Renault-motor in zijn Toro Rosso-bolide. Hij kwam niet verder dan de twintigste en laatste plaats. Hamilton bleef Sebastian Vettel voor. De Duitser van Ferrari is in de WK-strijd ook de grootste concurrent van Hamilton.

De verwachting is dat het op de wedstrijddag minder hard regent in Austin. De kwalificatie in Austin staat nu voor 15.00 uur Nederlandse tijd op het programma. De zestiende race van het seizoen is gepland om 20.00 uur Nederlandse tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl