NOS Nieuws

'Meer dan 10.000 vluchtelingen in Servië, zonder eten'

In Servië zitten op dit moment meer dan 10.000 gestrande vluchtelingen, zegt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Volgens de organisatie zijn ze gestrand in Servië, omdat andere landen geen of minder vluchtelingen toelaten.

Hongarije sloot vorige maand de grens met Servië voor vluchtelingen. Afgelopen weekend sloten de Hongaren de grens met buurland Kroatië.

Slovenië heeft besloten om per dag niet meer dan 2500 vluchtelingen binnen te laten. Voor vluchtelingen is Slovenië de enig overgebleven mogelijkheid om in Oostenrijk te komen. Van daaruit willen de meesten doorreizen naar Duitsland.

De UNHCR waarschuwt voor grote tekorten. "Er is nu al gebrek aan voedsel en dekens, eigenlijk aan alles", zegt een woordvoerder. "De stroom vluchtelingen is als een grote rivier; als je die probeert tegen te houden, ontstaan elders overstromingen."

Zoals aan de Servische grens met Kroatië. Daar zijn tienduizenden mensen gestrand. Ze hebben de nacht in provisorische opvangkampen doorgebracht, onder slechte omstandigheden, in kou, regen en modder.

Grens Servië-Kroatië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl