NOS Nieuws

Saudische coalitie bombardeert bevriende troepen in Jemen

De coalitie die onder leiding van Saudi-Arabië in Jemen vecht, heeft per ongeluk eigen troepen gebombardeerd. De militaire leiding dacht dat ze een kamp met Houthi-rebellen aanviel, maar bevriende troepen hadden het kamp al veroverd. Zeker twintig mensen overleefden het bombardement niet, twintig mensen raakten gewond.

De strijders die aan de kant van Saudi-Arabië vechten, hadden het kamp bij Taiz net met veel moeite ingenomen toen ze werden verrast door gevechtsvliegtuigen. "Ze dachten dat de Houthi-rebellen er nog zaten", aldus een vertegenwoordiger van de regering in Jemen.

Grondtroepen klagen al langer over de gebrekkige communicatie bij de militaire top in Riyad.

Offensief

Bij een ander bombardement in Jemen werden vandaag 13 Houthi-rebellen gedood. Dat bombardement zou onderdeel zijn van een plan om op te rukken naar de regio Sadaa, een Houthi-bolwerk in het noorden van het land.

Sadaa werd al eerder onder vuur genomen door de coalitie. De luchtaanvallen door landen van de Arabische Liga begonnen in maart van dit jaar. Een half jaar eerder veroverden Houthi-rebellen in vier dagen tijd de hoofdstad Sanaa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl