Verwoesting in Jemen na een luchtaanval door de coalitie
NOS Nieuws

Coalitie waarschuwt Jemenieten voor bombardementen

De coalitie die onder leiding van Saudi-Arabië luchtaanvallen uitvoert in Jemen heeft de bevolking gewaarschuwd voor bombardementen. In de waarschuwing stond dat als de avond valt, de Houthi-rebellen zullen worden aangevallen in de regio Saada. Dat is een bolwerk van de opstandelingen in het noorden van Jemen.

Tegelijkertijd kwam Saudi-Arabië met de aankondiging dat vanaf dinsdag een staakt-het-vuren ingaat. Minister Jubeir van Buitenlandse Zaken zegt dat dan humanitaire hulp het land kan bereiken. Of het staakt-het-vuren er echt komt, hangt ervan af of ook de Houthi-rebellen de wapens neerleggen.

Er zijn berichten dat er in de buurt van Sadaa luchtaanvallen zijn uitgevoerd. Of daarbij slachtoffers zijn gevallen is nog onduidelijk.

Flyers uit de lucht

Vanmiddag zagen de bewoners van Saada flyers naar beneden komen. Daarop stond de boodschap dat het hele gebied wordt gezien als oorlogsgebied. De bevolking werd opgeroepen weg te gaan.

Aanleiding voor het opvoeren van de luchtaanvallen is een aantal incidenten bij de grens tussen Jemen en Saudi-Arabië. Daarbij werden Saudische steden bestookt door de rebellen. De luchtaanvallen door landen van de Arabische Liga begonnen in maart. De coalitie voert strijd met de Houthi-rebellen, die uit zijn op de macht in Jemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl