NOS Sport

Volleyballers stellen teleur en zijn uitgeschakeld

Volleyballers stellen teleur en zijn uitgeschakeld

De Nederlandse volleyballers zijn op het EK in Bulgarije en Italië al in de tussenronde uitgeschakeld. Oranje liet zich in Sofia verrassen door Slovenië: 0-3 (16-25, 19-25, 22-25).

Slovenië staat op de wereldranglijst 14 plaatsen lager en had nog niet eerder de laatste acht van een EK gehaald. Wel won de ploeg van coach Andrea Giani dit seizoen de European League.

Olympische Spelen

De nederlaag van Oranje betekent ook dat de weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is afgesloten. Oranje had na het EK bij de top acht van de Europese ranking moeten staan om in januari aan het olympisch kwalificatietoernooi te mogen meedoen. Daarvoor had de huidige nummer veertien van Europa minimaal een plaats in de kwartfinales op het EK nodig. Dat is niet gelukt.

Uitgebluste indruk

Nederland maakte in een bijna lege hal een uitgebluste indruk tegen de Slovenen. De service liep niet, de passing was te slordig en er werd fout op fout gestapeld. Met name de basisspelers lieten het flink afweten. De wisselspelers mochten het overnemen, maar ook zij konden het tij niet keren.

De volleybalmannen maakten zondag nog grote indruk in de enerverende laatste groepswedstrijd tegen het sterke en massaal aangemoedigde thuisland Bulgarije, die uiteindelijk met 3-2 verloren ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl