De relschoppers gooiden ook met eieren
NOS Nieuws

Bestorming noodopvang: 'Wat ik zag is te bizar voor woorden'

Het is vanochtend weer rustig in Woerden. Gisteravond schrokken buurtbewoners wakker van de bestorming van een noodopvang voor vluchtelingen in sporthal Snellerpoort. Zeker één inwoner hielp bij de arrestatie van een van de relschoppers. Verslaggever Roel Pauw sprak met hem.

Pauw trof de man op straat, terwijl die zijn hond uitliet. Iets wat de Woerdenaar gisteravond ook deed.

"Hij had van tevoren al een stel jongens in de buurt zien rondhangen", vertelt Pauw. "Kort daarna volgde een enorme explosie. Een van de jongens kwam daarna zo ongeveer recht in zijn armen rennen. 'Jij gaat nu naar de politie', zei de man, die daarbij vertelde dat het om een 'jochie van achttien' gaat." De jongen is uiteindelijk aangehouden door de politie, die in totaal elf aanhoudingen verrichtte.

 • ANP
  Politie bij de noodopvang voor vluchtelingen in Woerden
 • ANP
  Extra bewaking en voorbijgangers voor sportcentrum Snellerpoort waar relschoppers de noodopvang voor vluchtelingen hebben belaagd
 • ANP
 • ANP
 • ANP
  Een vluchteling kijkt hoe extra hekken met plasticzeil worden neergezet voor sportcentrum Snellerpoort
 • ANP
 • ANP
  Bewakingscameras bij sportcentrum Snellerpoort

Een andere buurtbewoner bekeek de rellen gisteravond van een afstandje. Hij woont samen met zijn gezin precies tegenover de sporthal. "We probeerden in slaap te komen en toen volgde ineens een heel harde knal", vertelt hij. "We zaten rechtop in bed. We dachten: dit is foute boel."

Te bizar voor woorden. Ongelooflijk dat dit in Woerden kan gebeuren.

Een buurtbewoner

Toen de man naar buiten keek zag hij verschillende explosies aan de overkant. "Er was heel veel rook, rennende mensen met capuchons en bivakmutsen en er was een hoop kabaal. Heel angstaanjagend. Te bizar voor woorden. Ongelooflijk dat dit in Woerden kan gebeuren."

Traumatische ervaring

De Woerdense burgemeester Molkenboer spreekt van "een zieke groep". Hij zegt dat de groep niet in de sporthal is geweest. De beveiliging bij sporthal Snellerpoort is opgeschroefd.

Molkenboer zegt dat de vluchtelingen enorm zijn geschrokken van het incident. "De meesten komen uit een oorlogsgebied. Het horen van knallen geeft een traumatische ervaring."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl