Presidentskandidaat Donald Trump
NOS Nieuws

Trump na Oregon: meer Amerikanen moeten wapen dragen

Donald Trump, die voor de Republikeinen wil meedoen aan de presidentsverkiezingen, wil dat meer mensen in de Verenigde Staten een wapen gaan dragen. Hij zei dat naar aanleiding van het bloedbad op een school in Oregon.

Volgens Trump had de schutter kunnen worden gestopt als bijvoorbeeld leraren een wapen hadden gedragen. "Dan was het daar veel beter afgelopen", zei de presidentskandidaat. Hij heeft zelf ook een wapenvergunning en hij vindt dat het recht voor Amerikanen om wapens te mogen dragen "niet geschonden mag worden".

Trump wil meer gewapende Amerikanen

Bij de schietpartij op het Umpqua Community College in de stad Roseburg werden donderdag negen mensen doodgeschoten. Schutter Chris Harper Mercer pleegde daarna zelfmoord. Volgens getuigen had hij het gemunt op christenen.

Naar aanleiding van de schietpartij in Oregon pleitte president Obama juist opnieuw voor een strengere wapenwet en riep hij weer op de machtige wapenlobby in de VS aan banden te leggen. Op een persconferentie reageerde hij boos en geschokt op het bloedbad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl