AFP
NOS Nieuws

Russische aanvallen in Syrië begonnen

Rusland is begonnen met luchtaanvallen op doelwitten in Syrië. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Rusland zegt Islamitische Staat uit te willen schakelen. De Russen vallen militaire stellingen en uitrustingen, communicatie-doelwitten, wapendepots en munitie- en brandstofvoorraden aan.

De eerste luchtaanval zou op een stad in de buurt van Homs zijn geweest. Tegen persbureau Reuters heeft een bron gezegd dat het doelwit van die aanval niet in handen van Islamitische Staat lijkt te zijn.

Rusland heeft een uur voor de aanval tegen de Verenigde Staten gezegd dat Amerikanen uit het luchtruim boven Syrië moeten blijven, maar bronnen binnen de Amerikaanse overheid zeggen dat de Amerikaanse operaties gewoon doorgaan zoals gepland.

Overleg

President Poetin zegt dat de Russische luchtmacht het Syrische leger gaat ondersteunen bij offensieve operaties in Syrië. Poetin stelt dat Rusland zich "niet meteen tot over de oren in dit conflict stort".

Ook zegt Poetin van president Assad te verwachten dat hij gaat overleggen met de oppositie in zijn land om tot een politieke oplossing te komen.

EPA
President Poetin

Poetin kreeg vanmorgen toestemming van het Russische hogerhuis om het leger over de grens in te zetten. De Russische regering zegt alleen luchtaanvallen uit te zullen voeren, maar de toestemming is gegeven voor elke inzet van het leger. Het hogerhuis stemde unaniem in, het lagerhuis hoeft er niet over te stemmen.

Tijdens een bijeenkomst van de regering zei Poetin dat het nog altijd noodzakelijk is om samen te werken om Islamitische Staat te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl