Britse toeristen verlieten Tunesië na de aanslag in Sousse, in juni
NOS Nieuws

Toerisme Tunesië krijgt klap door aanslagen

De terreuraanslagen in Tunesië hebben de toeristenindustrie in dat land een zware slag toegebracht. In de eerste acht maanden van dit jaar kwamen er vier miljoen buitenlandse toeristen naar Tunesië: één miljoen minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft minister van Toerisme Salma Loumi bekendgemaakt.

De aanslag op het Bardo-museum in maart kostte het leven aan 21 buitenlandse toeristen. Bij een terreuraanslag in juni, op een toeristenstrand in Sousse, schoot een terrorist 37 mensen dood voordat hij zelf door de politie werd gedood. Beide aanslagen werden opgeëist door IS.

Na de aanslag in Sousse hebben meerdere grote tour-operators reizen naar Tunesië geschrapt. Veel landen geven sindsdien een negatief reisadvies. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om grote delen van het land te mijden en de rest alleen te bezoeken als dat noodzakelijk is.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Tunesië; 7 procent van het bnp wordt in deze sector verdiend. Minister Loumi erkende op een persconferentie dat de situatie moeilijk is. Volgens haar moet de sector deze periode aangrijpen om de kwaliteit van het aanbod te verbeteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl