Het toerisme in Tunesië is hard geraakt door de aanslagen
NOS Nieuws

TUI stopt voorlopig met vakanties naar Tunesië

TUI Nederland stopt voorlopig met vakanties en vluchten naar Tunesië. De reisorganisatie, waar ook Arke, Holland International en Kras onder vallen, doet dit op basis van het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tot februari biedt TUI geen reizen naar Tunesië meer aan. "Het is ingegeven door het reisadvies, maar ook door de tegenvallende vraag", zegt een woordvoerder.

Eind juni pleegde een man een aanslag op toeristen in de Tunesische badplaats Sousse. Hierbij kwamen 38 mensen om het leven. In maart werden bij een aanslag op een museum in de hoofdstad Tunis 22 mensen gedood, onder wie ook toeristen.

Reizigers krijgen geld terug

TUI bood daarom eerder al geen reizen aan tot eind augustus. "Omdat het reisadvies niet is veranderd, hebben we besloten om dit te verlengen", vertelt de woordvoerder van TUI. "Mensen die een vakantie hadden geboekt, krijgen hun geld terug of kunnen kosteloos omboeken."

De extra capaciteit die is vrijgekomen door het schrappen van de vluchten zet TUI voornamelijk in op extra vluchten naar de Canarische eilanden en de Balearen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl