Paus op weg naar het altaar op het Plein van de Revolutie
NOS Nieuws

Paus op bezoek bij Fidel Castro in Havana

Paus Franciscus heeft tijdens zijn bezoek aan Cuba de voormalige president en revolutionair Fidel Castro opgezocht in zijn huis in Havana.

Volgens een woordvoerder van het Vaticaan duurde de informele ontmoeting tussen de paus en de 89-jarige Castro ruim een half uur. Daar waren ook de kinderen van Castro bij en zijn kleinkinderen.

Milieu

Tijdens het gesprek heeft Fidel Castro met de paus van gedachten gewisseld over de encycliek die Franciscus onlangs heeft uitgebracht. Het pauselijk schrijven ging over het milieu en de wereldeconomie.

De twee mannen hebben ook cadeaus uitgewisseld. Paus Franciscus gaf Fidel Castro een boek dat is geschreven door een jezuïet van wie de paus als kind les heeft gehad. Castro overhandigde hem een boek met een weerslag van de gesprekken die de Cubaanse leider heeft gevoerd met de Braziliaanse geestelijke en activist Frei Betto. Die gesprekken gingen over het marxisme en de bevrijdingstheologie.

Geen foto's

Volgens de woordvoerder van het Vaticaan worden er geen foto's vrijgegeven van de bijeenkomst. Dat zou zijn besloten in overleg met de Cubaanse autoriteiten.

Fidel Castro is in 2008 teruggetreden als leider van Cuba vanwege problemen met zijn gezondheid. Hij was minister-president van Cuba van 1959 tot 1976. Vervolgens werd hij president. Zijn broer Raúl heeft zijn functie overgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl