AFP
NOS Nieuws

Doden bij Syrisch bombardement op Palmyra

Bij Syrische luchtaanvallen op de door IS veroverde stad Palmyra zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn twaalf strijders van Islamitische Staat, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Syrische gevechtsvliegtuigen hebben zeker 25 aanvallen uitgevoerd op Palmyra, de stad in het midden van Syrië die beroemd is om zijn Romeinse ruïnes. Sinds IS de stad in handen heeft, hebben de jihadisten kunstschatten en gebouwen vernield.

Gisteren bombardeerden regeringsvliegtuigen de stad Raqqa in het noorden van Syrië, die wordt gezien als de hoofdstad van het zelfverklaarde kalifaat van IS.

Aleppo

Eerder deze week vielen regeringsvliegtuigen ook de stad Aleppo aan. Daar vielen volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zeker 53 doden. De verwoesting in de stad is groot. Verschillende gebouwen zijn ingestort. Bewoners raakten onder de brokstukken bedolven.

Het bombardement van de Syrische gevechtsvliegtuigen was een reactie op een aanval door opstandelingen op wijken van Aleppo die in handen zijn van aanhangers van president Assad. In Aleppo strijden regeringstroepen en rebellen al sinds 2012 om de controle over de stad.

Luchtaanval Aleppo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl