IS-strijders in Raqqa, afgelopen zomer
NOS Nieuws

Syrische luchtmacht bombardeert Raqqa

De Syrische luchtmacht heeft een reeks bombardementen uitgevoerd op de stad Raqqa, die in handen is van terreurbeweging IS. Mensenrechtengroeperingen melden dat er zeker twaalf luchtaanvallen zijn geweest. Het aantal slachtoffers is niet duidelijk. Ook is onbekend welke doelen er zijn getroffen en hoe groot de schade is.

IS beschouwt de stad in Noord-Syrië als hoofdstad van het 'kalifaat' dat de terreurbeweging heeft uitgeroepen in delen van Syrië en Irak.

In het gebied rond Raqqa voert de coalitie onder leiding van de VS vaak luchtaanvallen uit op doelen van IS. Bombardementen door de Syrische regering daarentegen komen in deze regio niet zo vaak voor.

Assad

Gisteren nog zonden Russische tv-stations een gesprek met de Syrische president Assad uit, die de Amerikanen verwijt dat ze niet willen samenwerken in de strijd tegen terroristische groepen.

Volgens Assad is de aanwezigheid daarvan in Syrië de belangrijkste oorzaak van de burgeroorlog in het land en van de vluchtelingencrisis. Hij stelde dat de regering zal blijven doorvechten tot het terrorisme is 'uitgeroeid', een boodschap die vanmiddag werd herhaald door zijn minister van Buitenlandse Zaken tegenover VN-gezant voor Syrië, Staffan de Mistura.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl