City-aanvoerder Vincent Kompany viert zijn doelpunt tegen Chelsea
NOS Voetbal

City begint jacht op Europees succes tegen 'underdog' Juventus

Manchester City droomt van Europees succes en kent een vlekkeloze seizoensstart. Juventus was afgelopen seizoen dicht bij het winnen van de Champions League, maar bakt er dit seizoen in de Serie A nog weinig van. Vanavond treffen beide clubs elkaar in de eerste speelronde van de Champions League.

Sinds de steenrijke sjeik Mansour in 2008 eigenaar werd van Manchester City, heeft de club al meer dan een miljard gespendeerd aan nieuwe spelers. Om precies te zijn: 1.009.115.000 euro. Sindsdien wonnen The Citizens weliswaar twee keer de Premier League (in 2012 en 2014), maar op Europees niveau speelt City geen rol van betekenis. In vier jaar Champions League kwam de ploeg nooit verder dan de achtste finales.

Afgelopen zomer mocht de clubleiding bijna 200 miljoen euro uitgeven aan nieuwe spelers. Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg), Nicolás Otamendi (FC Porto) en Raheem Sterling (Liverpool) kwamen naar Manchester. En dan heeft de ploeg al topspelers als Yaya Touré, David Silva en Sergio Agüero in huis. Laatstgenoemde Argentijn ontbreekt in het duel met Juventus vanwege een knieblessure.

Manchester City smacht naar Europees succes

Sterke start

Aanvoerder Vincent Kompany beseft wat er in de komende Europese campagne op het spel staat. "Het is heel belangrijk voor ons. Tot nu toe is alles dit seizoen heel voorspoedig voor ons verlopen. Maar het is wat mensen al drie of vier jaar zeggen: zolang we het niet laten zien in de Champions League, zullen we nooit helemaal tevreden zijn."

Uit de competitiestart kan City dit jaar aardig wat vertrouwen tanken. De ploeg won de eerste vijf competitieduels en kreeg bovendien nog geen doelpunt tegen. "Het liep in de voorbereiding al lekker en de opening van de Premier League is eveneens geweldig. We hebben het momentum te pakken'', zegt coach Manuel Pellegrini. "Het is belangrijk dat het team niet alleen in Engeland wint maar ook in Europa. Maar dat gaat stap voor stap."

Juventus kent een beroerde seizoensstart en dat leidt tot bedrukte gezichten bij onder anderen Alvaro Morata.

Slechte start

Zo goed als Manchester City het seizoen is begonnen, zo belabberd gaat het de Oude Dame uit Turijn af. Al vier jaar op rij kampioen, de vorige twee seizoenen zelfs met 17 punten voorsprong op de nummer twee, maar dit seizoen heeft Juve nog maar één punt uit drie wedstrijden.

De stemming bij de Champions League-finalist van vorig seizoen is dus niet al te best. Verdediger Leonardo Bonucci haalde na de 1-1 van afgelopen weekeinde tegen Chievo Verona al uit naar de 'mooiweersupporters' in Turijn: "Het is makkelijk om naar het stadion te komen en te applaudiseren als alles goed gaat. De echte fans klappen juist op moeilijke momenten en slepen de ploeg er zo doorheen. We moeten samen een eenheid vormen en in Juventus blijven geloven."

Van finalist naar underdog

Veel fans wijzen op het vertrek van de sterren Andrea Pirlo (New York), Arturo Vidal (Bayern München) en Carlos Tévez (Boca Juniors). Voor hen kwamen Sami Khedira, Mario Manduzukic en Paulo Dybala. Khedira is echter nog geblesseerd en ook middenvelder Claudio Marchisio ontbreekt vanavond vanwege een liesblessure.

Trainer Massimiliano Allegri heeft zijn ploeg daarom nadrukkelijk in de underdogpositie gemanoeuvreerd. "Manchester City is de grote favoriet voor de eerste plaats in de groep en misschien zelfs wel voor de toernooiwinst. Het wordt een zware wedstrijd in Manchester. We moeten proberen een puntje te stelen en onze thuiswedstrijden allemaal te winnen."

Juventus verliest Champions League-finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl