De ingezette bus van Amsterdam CS naar Ter Apel
NOS Nieuws

Amsterdam zet gestrande asielzoekers in bus naar Ter Apel

De politie in Amsterdam gaat een bus inzetten om gestrande asielzoekers op station Amsterdam Centraal naar het opvangcentrum in Ter Apel te krijgen. De afgelopen dagen misten sommige asielzoekers de laatste trein naar de opvanglocatie, waardoor zij op het station moesten overnachten.

"Daar zitten ook kinderen en kwetsbare mensen bij. Voor politie Amsterdam een onwenselijke situatie", zegt een woordvoerder. "Deze mensen hebben weken, soms maanden gereisd en horen niet in de buitenlucht te slapen."

  • NOS/Mattijs van de Wiel
    Asielzoekers op Amsterdam CS bij de bus naar Ter Apel
  • NOS/Mattijs van de Wiel
    Bij het station liggen voedselpakketten voor net gearriveerde vluchtelingen
  • NOS/Mattijs van de Wiel
    Op Amsterdam Centraal strandden de afgelopen dagen asielzoekers die de trein naar Ter Apel gemist hadden
  • NOS/Mattijs van de Wiel
    Daar waren ook kinderen en kwetsbare mensen bij, een onwenselijke situatie voor de politie

Gestrande asielzoekers

Asielzoekers krijgen bij aankomst in Nederland een document waarop staat dat ze zich in Ter Apel moeten melden. Het komt regelmatig voor dat de migranten pas laat op een station arriveren en de laatste trein naar de opvanglocatie missen. Zo ook op Amsterdam Centraal, daar zijn de afgelopen dagen meerdere asielzoekers gestrand die de trein naar Ter Apel gemist hadden.

"We bekijken van dag tot dag wat er nodig is", zegt de politiewoordvoerder. "Als er asielzoekers stranden, zullen we een bus inzetten om hen naar Ter Apel te krijgen."

Vorige week nam ook de gemeente Emmen al maatregelen om te voorkomen dat asielzoekers op het station moeten blijven slapen. Vluchtelingen die de laatste bus missen worden met een taxi naar Ter Apel gebracht.

Ook op Amsterdam Centraal komen vluchtelingen aan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl