Ashley Madison
NOS Nieuws

Gehackte Ashley Madison aangeklaagd in Amerika

Een Amerikaanse man heeft Ashley Madison, een Canadese website die vreemdgaan faciliteert, aangeklaagd. Hij claimt emotioneel te zijn beschadigd doordat de site zijn persoonlijke en financiële informatie niet goed heeft beschermd.

De man beschuldigt Ashley Madison en moederbedrijf Avid Leven Media verder van nalatigheid en het schenden van zijn privacy. De man, die zichzelf 'John Doe' noemt, hoopt dat ander slachtoffers zich bij zijn zaak aansluiten, schrijft The Guardian. Of de man geld wil zien van het bedrijf is onbekend.

Gegevens op straat

De website van Ashley Madison werd in juli van dit jaar gehackt door een groep die zich Impact Team noemt. De hackers eisten dat de site offline werd gehaald, anders zouden de gegevens van 37 miljoen gebruikers worden gepubliceerd. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Een zogenoemde 'datadump' met gegevens van enkele gigabytes verscheen vervolgens vorige week online.

De politie in Toronto doet sinds gisteren onderzoek naar twee zelfmoorden in de stad. Er zou mogelijk een verband bestaan met de hack bij Ashley Madison, omdat de identiteit van de slachtoffers mogelijk overeenkomt met profielen op de site.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl