Ashley Madison

Hackers zetten 32 miljoen vreemdgangers online

Hackers hebben de gegevens van zo'n 32 miljoen mensen die op vreemdgangerssite Ashley Madison zaten online gezet. Een maand geleden werd de site gehackt. De daders eisten toen dat de site uit de lucht ging, anders zouden ze de gegevens publiceren. En precies dat lijken ze nu te hebben gedaan.

Volgens Wired is gisteren op het deep web 9,7 gigabyte aan data geplaatst. Bij Arstechnica downloadden ze al die gegevens, en kwamen ze van alles tegen: onder meer e-mailadressen, profielen en creditcardgegevens en -transacties van de afgelopen zeven jaar.

Alshey Madison is de grootste site in de VS voor mensen die stiekem een avontuurtje zoeken: volgens de site zelf hebben ze 40 miljoen gebruikers. Ook in Nederland is de site actief, maar Second Love is hier een stuk groter.

Zo kondigden de hackers het openbaar maken van de data aan

Het was even de vraag of het ging om de echte gegevens, maar volgens experts wijst alles erop dat dit daadwerkelijk de gehackte data zijn.

Onderzoeksjournalist Brian Krebs, gespecialiseerd in cybercrime, dook de hack in. Hij sprak onder meer drie mensen die hem vertelden dat hun gegevens inderdaad in de data terug te vinden zijn.

De site zelf laat ondertussen in een blog weten dat ze de hack onderzoeken.

Daarin bevestigen ze niet dat de gegevens die nu online staan daadwerkelijk van de site komen.

Op de site was het mogelijk om een account aan te maken zonder je e-mail te bevestigen, of andermans gegevens of foto te gebruiken. Als iemand in de gehackte database staat, is het dus niet honderd procent zeker dat hij of zij een account had op de site.

Volgens de hackers is 90 tot 95 procent van de gebruikers op de site man. Daarnaast zeggen ze dat er duizenden vrouwelijke nepprofielen zijn.

Deel artikel: