ashleymadison.com, de vreemdgaansite die is gehackt
NOS Nieuws

Hackers publiceren eerste gegevens schuinsmarcheerders

Hackers die de klantgegevens van 'overspelsite' Ashley Madison in handen hebben gekregen, hebben de persoonlijke informatie van twee gebruikers online gezet. Ze dreigen de informatie over 37 miljoen gebruikers te publiceren als de site niet offline gehaald wordt.

Op een internetforum zijn de namen, adressen en e-mails gepubliceerd van twee mannen uit Canada en de VS. "Jammer voor deze mannen, maar die bedriegende klojo's verdienen geen geheimhouding", staat erbij. Amerikaanse media gaan ervan uit dat de informatie inderdaad van de hackers afkomstig is.

De Canadees had bij zijn voorkeuren vinkjes gezet bij categorieën als 'Orale seks', 'Rollenspel' en 'Erotisch kietelen'. De Amerikaan, die als inlognaam Heavy73 had, had in zijn profiel geschreven: "Discretie is bij mij een kunstvorm".

Afpersen

Via Ashley Madison kunnen mensen met een partner in contact komen met anderen om vreemd te gaan. De hackers, die zichzelf het Impact Team noemen, zeggen dat de site zijn klanten afperst: wie zijn profiel voorgoed wil verwijderen moet 19 dollar betalen.

De site houdt zich niet aan zijn woord, zegt Impact Team, want de Canadees had betaald, maar was toch terug te vinden. "Je zult wel blij zijn dat je betaald hebt, he?", sarren ze de gebruiker.

Het team zal niet stoppen tot de site offline is. "We zijn toegewijd, gefocust, ervaren en we gaan nergens heen. Als je geld verdient aan de pijn van anderen, krijg je met ons te maken - ongeacht de gevolgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl