Oussama Tannane viert feest met de Heracles-fans na de wedstrijd tegen Cambuur
NOS Voetbal

Tannane blijft bescheiden na vierklapper

Vorige week was er een prachtige vrije trap tegen NEC, vanavond scoorde Oussama Tannane vier keer in de eerste helft van de wedstrijd tegen Cambuur. "Het is moeilijk te beschrijven. Dit is een heel mooie avond."

Opzienbarender dan zijn vier doelpunten is misschien wel het interview na afloop. De man die begin dit jaar twee keer uit de selectie werd verbannen na incidenten met medespelers, presenteert zich dit seizoen als een echte teamspeler. "Je kan niet alleen druk zetten. We doen het als team. Als ik dan kan scoren, is dat alleen maar mooi."

Tannane: dit is moeilijk te beschrijven

Na het tumult van vorig seizoen, werkte Tannane met een psycholoog. Die bracht rust in zijn hoofd en in zijn spel. Tannane lijkt erop gebrand dat vast te houden en zich niet te laten meeslepen door zijn ijzersterke start van dit seizoen. "Ik denk dat ik op goede weg ben", klinkt het bescheiden.

"Vorig seizoen was ik voor de winterstop ook lekker bezig. Jammer genoeg kon ik het toen niet afmaken, maar nu maak ik het wel waar." Het is duidelijk dat Tannane de rust probeert te bewaren. "We zijn pas drie wedstrijden bezig. Het is een goed begin, laten we het daarbij houden. Ik hoop op meer succes."

'Tannane werkt keihard aan zichzelf'

Heracles-coach trainer John Stegeman had natuurlijk genoten van Tannane, maar is ook nog niet vergeten welke problemen de aanvaller afgelopen seizoen veroorzaakte. Hij wil dan ook niet zeggen of we nu de echte Tannane aan het werk zien. "Dat moet de toekomst uitwijzen. Ik kan alleen zeggen hoe hij zich nu in de groep gedraagt. Hij is op dit moment een professioneel voetballer. Hij werkt keihard aan zichzelf, zowel binnen als buiten het veld."

Stegeman roemt Tannane ook als teamspeler. "Hij werkt voor het team. Voert zijn opdrachten uit. Het zijn niet alleen de doelpunten die hij maakt, maar het totaalplaatje klopt." Maar Tannane is er nog niet, benadrukt Stegeman. "Hij moet dit niet als eindstation zien, maar als een stap. De bal ligt bij hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl