Phillip Cocu
NOS Voetbal

'We hadden twee strafschoppen moeten krijgen'

Met ingehouden woede is PSV-trainer Phillip Cocu de kleedkamer uitgekomen na het 1-1 gelijkspel bij sc Heerenveen. Hij vindt dat de landskampioen twee strafschoppen zijn onthouden. "Maar daar verlies je de wedstrijd niet door."

Heerenveen kwam op 1-0 door een penalty van Caner Cavlan. "Volledig terecht gegeven", zegt Cocu. "Maar bij ons wordt Luuk de Jong ook twee keer vastgehouden en dan wordt er niet gefloten. Dat heeft een grote rol gespeeld."

Scheidsrechter Eric Braamhaar moest toegeven dat hij PSV bij één geval (toen Lucas Bijker De Jong vasthield) had benadeeld. Mede omdat hij net de andere kant opkeek. "Als ik het beeld nu zo zie, dan hoort het een penalty te zijn."

Héél veel kansen

Het gelijkspel komt hard aan bij de trainer van PSV. "Er had voor ons meer ingezeten. Ik heb net nog even onze kansen teruggekeken. Dat waren er héél veel. We hadden moeite om te scoren. Dat is de reden van ons puntenverlies geweest."

Vooral over de eerste helft is Cocu niet tevreden. "We speelden op 75 procent. Dat is natuurlijk niet genoeg. Scherp je taken doen en de onderlinge afstemming, daar valt nog veel winst te boeken."

Kop erbij

Ook Luuk de Jong baalt van de arbitrage. "Of ik begrijp dat ik geen penalty krijg? Tuurlijk niet! Ik vroeg ook bij de penalty van Heerenveen: waarom geef je 'm nu wel? Zegt ie: nu sta ik er met mijn neus bovenop en zie ik het. Tja..."

"We kunnen er wel over door blijven praten", vervolgt De Jong. "Maar ik vind gewoon dat we weer genoeg mogelijkheden hebben gehad vandaag. Bij ons wil die er niet in maar dan moeten we er met de kop bij blijven en niet in de situatie komen dat zij wel die kansen kunnen krijgen. Dat gebeurt wel. Zuur."

'Of ik het begrijp? Nee, natuurlijk niet!'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl