Caner Cavlan viert de 1-0 met het publiek

PSV lijdt ook bij Heerenveen puntenverlies

PSV heeft voor de tweede keer dit prille eredivisieseizoen punten verspeeld. Na het gelijkspel bij ADO Den Haag in de eerste speelronde kwam de landskampioen ook bij sc Heerenveen niet verder dan een remise: 1-1.

Beide ploegen creëerden in een boeiende eerste helft flinke kansen. Luciano Slagveer, Simon Thern (beiden Heerenveen) en Maxime Lestienne (PSV) kregen voldoende tijd en ruimte om doeltreffend te zijn, maar ontbeerden overzicht en rust.

Net na rust hield Davy Pröpper Jerry St. Juste vast en de bal ging op de stip: Caner Cavlan schoot hard binnen. PSV kwam al snel uit het niets op 1-1. Adam Maher kopte de bal voor de voeten van Luuk de Jong, die raak schoot.

Luuk de Jong zorgde voor de gelijkmaker van PSV

Spannende slotfase

PSV zocht daarna naar de overwinning en had die ook bijna te pakken: Erwin Mulder voorkwam echter de 2-1 van Luciano Narsingh. Aan de andere kant was Sam Larsson nog dicht bij een goal met een schot in het zijnet.