NOS Nieuws

Duizenden mensen uren in de rij voor Dismaland

Het 'anti-pretpark' Dismaland van kunstenaar Banksy in de Britse kustplaats Weston-super-Mare is zo populair dat de website is gecrasht. Duizenden mensen probeerden online een ticket te bemachtigen voor het park dat alleen de komende vijf weken open is. De server kon dat niet aan. Pas op dinsdag is het weer mogelijk om online-tickets te kopen, staat te lezen op de website.

Tot die tijd zijn kaartjes alleen beschikbaar aan de poort en dat leidde vandaag tot lange rijen. Sommige mensen gingen vannacht al in de rij staan om er zeker van te zijn dat ze het park binnen zouden kunnen.

Vier uur

Rond 10.00 uur vanochtend stonden er al 2000 mensen te wachten en volgens een BBC-verslaggever ter plaatse moeten mensen er rekening mee houden dat het vier uur duurt voor ze het begin van de rij bereikt hebben.

Zodra er 2000 mensen binnen zijn, worden er alleen nog mensen toegelaten op basis van 'eentje naar buiten, eentje naar binnen'.

Jimmy Savile

In het pretpark nemen Banksy en 58 andere kunstenaars het kapitalisme, de consumptiemaatschappij en de media op de hak. Zo is er een janklaassenvoorstelling met een verwijzing naar pedofiel Jimmy Savile, een vijver met modelbootjes vol vluchtelingen en een karikaturist die alleen de achterkant van je hoofd tekent.

De naam van het park is een samentrekking van Disneyland met het Engelse woord voor troosteloos, 'dismal'.

Banksy opent "pretpark" in Zuid-Engeland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl