Ewold Horn
NOS Nieuws

'Filipijnse leger probeert Ewold Horn te bevrijden'

Het Filipijnse leger zou met een actie bezig zijn om de Nederlandse gijzelaar Ewold Horn te bevrijden. De Filipijnse autoriteiten melden dat het leger een aanval heeft ingezet op een kampement waar de islamitische terreurgroep Abu Sayyaf Horn en tien andere gijzelaars vasthield.

Twee Filipijnse grenswachten die door de organisatie ontvoerd waren, zijn ontsnapt tijdens een vuurgevecht tussen het leger en Abu Sayyaf. De extremisten zijn met de andere negen gegijzelden op de vlucht geslagen. Zeker vijftien terroristen zouden zijn omgekomen.

Het leger heeft de achtervolging ingezet, maar volgens correspondent Michel Maas is het lastig om Abu Sayyaf in het gebied te bestrijden. "Het zijn kleine eilandjes met alleen maar oerwoud en bergen", aldus Maas. "Deze mannen weten daar de weg als geen ander. Ze slagen er iedere keer weer in te verdwijnen."

Ontvoering

Ewold Horn werd ruim drie jaar geleden ontvoerd door Abu Sayyaf toen hij samen met een Zwitser op vogelsafari was. Ze waren op zoek naar een speciale vogel op een Filipijns eilandje bij Borneo.

De Zwitser wist in december te ontsnappen toen het leger het kamp waar hij met Horn werd vastgehouden aanviel. Horn was toen te zwak om ook weg te komen. Tot vandaag werd daarna niets meer vernomen van de Nederlander.

Michel Maas: 'vlakbij' niet genoeg voor Ewald Horn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl