Het Filipijnse leger bij een eerdere actie tegen Abu Sayyaf
NOS Nieuws

Minister: Ewold Horn niet bij bevrijdingsactie

De Nederlander Ewold Horn bevindt zich niet in het gebied waar het Filipijnse leger vandaag een bevrijdingsactie uitvoert, zegt minister Koenders van Buitenlandse Zaken.

Vanochtend meldde het Filipijnse leger dat het bij een kampement van de islamitische terreurgroep Abu Sayyaf met een bevrijdingsactie bezig was. Volgens de Filipijnse autoriteiten werd daar ook de Nederlander gevangen gehouden, maar volgens Koenders klopt dat niet. "Deze specifieke actie is naar mijn informatie niet daar waar die Nederlander zit'', zei de minister.

Ewold Horn werd ruim drie jaar geleden ontvoerd door Abu Sayyaf toen hij samen met een Zwitser op vogelsafari was. Zijn Zwitserse reisgenoot wist te ontsnappen, van Horn werd niets meer vernomen.

Veel pogingen

Minister Koenders wil verder weinig kwijt over de zaak, omdat dit niet in het belang is van de betrokkenen. Wel zegt hij dat er nauw contact is met de Filipijnse autoriteiten en dat er al veel pogingen zijn gedaan om Horn te bevrijden. De minister noemt het een tragische zaak.

'Het is een heel tragisch geval'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl