ANP
NOS Nieuws

Politie: we waren coulant met wapenvergunning verdachte moord Hoofddorp

Bij het verlengen van de wapenvergunning van Ferry de G., de man die wordt verdacht van de moord op zijn ex in Hoofddorp, heeft de politie de juiste procedure gevolgd. Dat zegt de politie op basis van voorlopige resultaten van een eigen onderzoek.

Hoewel Ferry de G. al een half jaar geen licentie bij de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) had en zijn schietvereniging SSV Impact nog niet voldeed aan nieuwe regels kreeg hij op 1 december 2014 opnieuw een wapenvergunning. Volgens een politiewoordvoerder was het schietboekje van De G. in orde, voldeed hij aan het verplichte aantal schietbeurten en had hij geen geweldsdelicten gepleegd. Om die reden is bewust coulant omgegaan met de aanvraag, zegt een politiewoordvoerder.

'Nooit problematisch'

In een verklaring van de politie staat: "Mede omdat de verlofhouder al zo lang verlofhouder was en de jaarlijkse verlengingen nooit problematisch waren geweest, werd besloten om de verlofhouder niet te duperen en werd het verlof op 1 december 2014 opnieuw verlengd."

De schietvereniging van De G. werd ruim twee weken later, op 18 december, opgeheven. Volgens de KNSA had de politie op dat moment opnieuw naar de wapenvergunning moeten kijken. Daar gaat de politie in zijn jongste verklaring niet op in.

Afluisterapparatuur

In juni werd de 35-jarige Raja Draaisma in Hoofddorp op straat doodgeschoten. Ferry de G., zou niet hebben kunnen verkroppen dat zij de relatie met hem had beëindigd.

Draaisma had eind april telefonisch een melding gedaan bij de politie dat haar ex afluisterapparatuur in haar woning had geplaatst. In een gesprek met de politie dat daarop volgde, zei ze op dat moment nog geen aangifte te willen doen. Ze wilde eerst zelf met haar ex-vriend in gesprek. De melding gaf volgens politie op dat moment geen aanleiding om de wapenvergunning van Ferry de G. in te trekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl