NOS NieuwsAangepast

Politie mogelijk twee keer in de fout met wapenvergunning

De politie greep te laat in bij schietpartijen van ex-partners

De politie is mogelijk twee keer in de fout gegaan met de wapenvergunning van de man in de Hoofddorpse moordzaak. Hij had volgens de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) nooit een vergunning mogen hebben.

Bovendien had de vergunning ingetrokken moeten worden toen de schietvereniging SSV Impact in december vorig jaar werd opgeheven, omdat de licentie was ingetrokken. De politie onderzoekt allebei de zaken.

In juni werd de 34-jarige Raja Draaisma in Hoofddorp op straat doodgeschoten. De verdachte is haar ex Ferry de G., die niet zou hebben kunnen verkroppen dat zij de relatie had beëindigd.

Geen aangifte

Draaisma had de politie in mei verteld dat de man een wapen had, dat hij lid was van een schietclub en dat hij haar afluisterde. Toch greep de politie niet in, omdat ze geen aangifte tegen hem deed. Ze wilde met haar ex-vriend in gesprek blijven, zegt de politie.

De wapenvergunning van De G. werd op 1 december 2014 met een jaar verlengd. De KNSA zegt dat dat nooit had mogen gebeuren, omdat hij sinds 13 december 2013 geen lid meer was van schietvereniging Impact in Halfweg.

Schietbeurten

De vergunning werd verlengd toen De G. een lidmaatschapskaart en een boekje met schietbeurten liet zien, maar volgens KNSA-directeur Duisterhof moeten dat vervalste documenten zijn geweest.

Nadat de schietvereniging op 18 december vorig jaar was opgeheven, hadden alle leden hun wapen moeten inleveren, als ze niet waren 'overgeplaatst' naar een andere club. De politie onderzoekt waarom dat in het geval van De G. niet is gebeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl