Dominique Weesie van PowNed en advocaat Cor Hellingman in de rechtbank van Amsterdam
NOS Nieuws

PowNed in hoger beroep: 'beelden Hoes droegen bij aan publieke debat'

Omroep PowNed is teleurgesteld in de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam. Die oordeelde dat de omroep de beelden van privégesprekken tussen Onno Hoes en een 20-jarige man nooit had mogen uitzenden. PowNed legt zich daar niet bij neer en gaat in hoger beroep zodra de bodemprocedure is afgerond en de rechtbank een definitieve uitspraak heeft gedaan, zegt advocaat Cor Hellingman van PowNed.

De omroep blijft erbij dat er een goede keuze is gemaakt door de beelden die met een verborgen camera werden gemaakt uit te zenden. "We blijven van mening dat er wel degelijk sprake is van een misstand die publicatie van de beelden rechtvaardigt", zegt Hellingman.

Discussie

De advocaat wil de discussie aangaan over de noodzaak van het uitzenden van de beelden. Hoes stond toen al onder druk van de Maastrichtse gemeenteraad na een eerdere affaire met een 25-jarige man. Hij kreeg een waarschuwing van de raad en beloofde beterschap.

Vervolgens kwam de zaak met de verborgen camera waarbij de 20-jarige Robbie Hasselt een date filmde met Hoes. Hasselt zette de beelden zelf online. Er ontstond volgens de advocaat weer ophef, maar de gemeenteraad besloot daar publiekelijk niets over te zeggen. Daarop besloot PowNed de beelden uit te zenden.

De raad verloor vervolgens het vertrouwen in Hoes. PowNed leverde volgens de advocaat dus een bijdrage aan het publieke debat door de beelden te laten zien.

Verzoek

"Nu zullen we gehoor geven aan de uitspraak. Dat betekent in de praktijk dat we Yahoo en Google vragen de beelden te verwijderen", zegt Hellingman. Volgens hem heeft de advocaat van Hoes nagelaten gedetailleerd op te schrijven waar de beelden op internet te vinden zijn.

Nu dat zo vaag is geformuleerd, is de kans groot dat Yahoo en Google dus niet aan het verzoek van PowNed tegemoet zullen komen, zegt Hellingman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl