Erik Falkenburg begint aan zijn vierde club in drie jaar
NOS Voetbal

Nieuwe club én nieuw telefoonnummer voor Falkenburg

Erik Falkenburg koos naar eigen zeggen afgelopen zomer voor zichzelf. De 27-jarige middenvelder, die begint bij zijn vierde club in drie jaar tijd, trok zich niets aan van de rivaliteit en verruilde NAC voor aartsrivaal Willem II.

Een overstap tussen beide Brabantse clubs ligt gevoelig, ondervond ook Falkenburg. "Ik heb veel boze telefoontjes en berichtjes gekregen", aldus de speler, die noodgedwongen een nieuw nummer koos. "Zodra je nummer eenmaal circuleert, is het hek van de dam..."

Burenruzie

Eerder in zijn carrière kon Falkenburg de overstap maken van Go Aheas Eagles naar PEC Zwolle. Ook die overstap ligt gevoelig en dus besloot de Leidenaar een burenruzie te voorkomen. Maar nu moest hij voor zijn loopbaan kiezen.

Een loopbaan die begon bij Sparta, waar hij in de seizoenen 2008/2009 en 2009/2010 indruk maakte. Het leverde hem een transfer op naar AZ, maar in Alkmaar slaagde hij er niet in om, net als generatiegenoot Kevin Strootman, de volgende stap te zetten.

"De periode bij AZ is niet geworden wat ik ervan had gehoopt. Ik steek de hand in eigen boezem en denk dat ik er op dat moment nog niet helemaal klaar voor was. Het was allemaal te vrijblijvend."

In NOS Langs de Lijn worden deze week enkele spraakmakende binnenlandse transfers belicht. Ook Erwin Mulder (van Feyenoord naar sc Heerenveen) komt nog aan bod.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl