Dirk Marcellis
NOS Voetbal

Marcellis begint in Zwolle aan 'tweede carrière'

Voor Dirk Marcellis lag een succesvolle carrière in het verschiet, zo luidden de voorspellingen van de experts. Hij vertegenwoordigde zeven jaar geleden op 20-jarige leeftijd al Oranje in de WK-kwalificatie en een transfer naar het buitenland leek een kwestie van tijd.

Met de nadruk op leek, want anno 2015 is Marcellis dolblij dat hij bij PEC Zwolle de kans krijgt zijn carrière nieuw leven in te blazen. Illustratief: toen Marcellis, nu 27 jaar oud, debuteerde bij PSV was PEC Zwolle nog een bescheiden subtopper in de Jupiler League.

“Dit is mijn tweede carrière heb ik tegen mezelf gezegd. Al sportman wil je het hoogste nastreven, maar ik moet eerst presteren”, aldus Marcellis, die afgelopen seizoen na de winterstop voor NAC speelde. In Breda wist hij NAC, samen met enkele andere versterkingen, niet te behoeden voor degradatie.

“Ik zat er zes maanden, maar er waren mensen voor wie het hun leven was. Het treft heel veel mensen rondom zo’n club en dat is heel treurig.” NAC nam Marcellis over van AZ, waar hij in 2013 zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie. Tot een buitenlands avontuur is het mede daarom nog niet gekomen.

In NOS Langs de Lijn worden de komende dagen enkele spraakmakende binnenlandse transfers belicht. Ook Erik Falkenburg, Erwin Mulder en Ernest Faber komen aan bod.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl