De politie aan het werk tijdens Feyenoord-Standard Luik in oktober 2014 ANP

De KNVB vindt de geplande politieacties tijdens de eerste eredivisiespeelronde "een treffer recht in het hart van de sport". De bond baalt vooral dat de politie opnieuw het voetbal gebruikt als podium om te staken.

"Vanzelfsprekend balen wij hiervan, dit is al de derde keer. Doodzonde", reageert een woordvoerder van de KNVB. "We kennen de voorbeelden van Feyenoord-Vitesse en de bekerfinale van afgelopen seizoen."

'Zou doodzonde zijn als de competitie een week later moet beginnen'

Onvriendelijke tijden

Het competitieprogramma dreigt dus, voordat er nog maar één bal heeft gerold, nu al overhoop te worden gegooid. "Dat hadden we liever anders gezien. Als de stakingen doorgaan, bestaat de mogelijkheid dat wedstrijden naar supportersonvriendelijke tijden worden verplaatst. En dat wil niemand."

"Het competitieprogramma wordt altijd zorgvuldig in elkaar gezet, dus we moeten straks waarschijnlijk opnieuw met elkaar rond de tafel gaan zitten", vertelt de woordvoerder.

De voetbalbond zegt nu het conflict tussen het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de politiebond af te wachten. "Wij kiezen geen partij, want het zijn allebei goede partners van ons. Zodra er meer bekend is, nemen we contact met hen op. Verder wachten wij de ontwikkelingen af."

STER reclame