NOS Nieuws

Twitter wil meer nieuwe gebruikers

Topman Jack Dorsey van Twitter is ontevreden over het aantal nieuwe gebruikers. Dat steeg het afgelopen kwartaal met slechts 2 miljoen naar 304 miljoen. In de drie maanden daarvoor kwamen er nog 14 miljoen nieuwe gebruikers bij.

Als ook gebruikers worden meegerekend die alleen via sms van Twitter gebruik maken (vooral in landen als India en Brazilië), steeg het aantal van 308 miljoen naar 316 miljoen. Dorsey zegt dat Twitter zijn dienst moet versimpelen om meer gebruikers te lokken.

Aandeel ingezakt

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd moeite om nieuwe gebruikers aan zich te binden. Sinds de publicatie van teleurstellende cijfers over het eerste kwartaal is de koers van het aandeel Twitter zo'n 30 procent gedaald.

In het tweede kwartaal draaide Twitter een omzet van 502 miljoen dollar, 61 procent meer dan een jaar geleden. Dat waren vooral advertentie-inkomsten. Maar het bedrijf draait nog altijd verlies, 136 miljoen euro.

Nooit winst

Het bedrijf verdient dus wel steeds meer aan advertenties, maar heeft nog nooit winst gemaakt. Om steeds meer mensen te bereiken en dus aantrekkelijker te worden voor adverteerders moet het gebruikersaantal fors blijven groeien en dat lukt niet.

De vorige topman van Twitter, Dick Costolo, stapte vorige maand op vanwege de slechte resultaten. Jack Dorsey is een van de oprichters van Twitter en neemt voorlopig waar voor Costolo. Het bedrijf is op zoek naar een permanente vervanger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl