NOS Nieuws

Topman Costolo van Twitter stapt op

Topman Dick Costolo van Twitter stapt na bijna vijf jaar op. Hij blijft wel in de raad van bestuur zitten, liet hij via Twitter weten. De 51-jarige Costolo gaf geen reden voor zijn vertrek.

Medeoprichter en voorzitter van de raad van bestuur Jack Dorsey (38) treedt vanaf volgende maand aan als interim-baas. Onder zijn leiding gaat het in San Francisco gevestigde bedrijf op zoek naar een opvolger voor Costolo.

Costolo lag al enige tijd onder vuur wegens tegenvallende resultaten. Het bedrijf heeft moeite om genoeg nieuwe gebruikers aan zich te binden en nieuwe vormen van adverteren te bedenken. Het aandeel Twitter steeg 7 procent in waarde kort nadat het nieuws over zijn vertrek bekend was geworden.

Stilgelegd

Anderhalve maand geleden werd de handel in het aandeel stilgelegd toen de cijfers over het eerste kwartaal uitlekten. Twitter leed een verlies van 162 miljoen dollar, fors meer dan de 132 miljoen een jaar eerder.

De omzet steeg wel, van 250 miljoen dollar naar 435 miljoen. Twitter heeft nog nooit winst gemaakt. Om meer mensen te bereiken en dus steeds aantrekkelijker te worden voor adverteerders moet het aantal gebruikers blijven groeien en dat lukt niet echt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl