Twitter
NOS Nieuws

Cijfers Twitter gelekt, aandeel daalt fors

De handel in het aandeel Twitter is vandaag kort voor het sluiten van de Amerikaanse beurs stilgelegd. Twitter zou eigenlijk na het sluiten van de beurs zijn cijfers over het eerste kwartaal publiceren, maar die lekten uit via de Twitter-account @Selerity.

De cijfers vielen tegen en het aandeel Twitter daalde eerst met zo'n 5 procent voordat de handel werd stilgelegd. Daarna publiceerde Twitter de cijfers snel en werd de handel weer toegelaten. Toen daalde het aandeel tot wel 20 procent.

Tegenvallende groei

Hoewel het aantal maandelijkse gebruikers steeg naar 302 miljoen, leed Twitter een verlies van 162 miljoen dollar, fors meer dan de 132 miljoen een jaar eerder.

De omzet steeg wel, van 250 miljoen dollar naar 435 miljoen. Twitter heeft nog nooit winst gemaakt. Het bedrijf verdient wel steeds meer aan advertenties. Maar om meer mensen te bereiken en dus steeds aantrekkelijker te worden voor adverteerders moet het aantal gebruikers fors blijven groeien en dat lukt niet echt.

@Selerity zegt overigens dat er geen sprake was van een hack of een lek, maar dat de cijfers gewoon te vinden waren via de investeerderssite van Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl