Paulo Duncker, Yuri en Patrick van der Heijden
NOS Sport

Braziliaanse hockeyers naar Spelen in Rio

De Braziliaanse hockeyers hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in eigen land. De ploeg, met Nederlandse inbreng, bereikte de halve finales van de Pan-Amerikaanse Spelen door de Verenigde Staten na shoot-outs te verslaan. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

Brazilië moest bij de beste zes landen eindigen om zich te plaatsen voor de Spelen in Rio, aan die opdracht is nu voldaan. De Hockey-Seleção herbergt drie 'Nederlandse' Brazilianen met Paulo Duncker en de broers Patrick en Yuri van der Heijden.

Spanning

"Dit is een droom die uitkomt. Wat een feest. Fantastisch!", is de eerste reactie van Yuri van der Heijden, zoon van een Braziliaanse moeder. "De wedstrijd was niet normaal spannend. Door tijdstraffen stonden we vlak voor tijd nog maar met negen man op het veld. Toen viel de gelijkmaker, een behoorlijke tegenvaller."

"Daarna was het nog even met negen man alles tegenhouden om de shoot-outs te halen." In die shoot-outs was Van der Heijden trefzeker. "Ik nam mijn shoot-out zoals ik hem een dag eerder nog op de training ingestudeerd had en die ging erin. De ontlading was enorm."

In de halve finale speelt Brazilië tegen Canada. In de poulefase verloren de Brazilianen nog met 9-1 van de Canadezen.

In juni trainden de Braziliaanse hockeyers nog in Nederland. Op het terrein van hockeyclub SCHC bereidden ze zich voor op de Pan-Amerikaanse Spelen.

'Hockey-Seleção' wil met Nederlanders naar Rio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl