De bommen gingen in Gaza-stad af naast auto's van Hamasleiders
NOS Nieuws

Explosies in Gaza, vermoedelijk gericht op Hamas-leiders

Bij enkele explosies in Gaza-Stad zijn twee mensen gewond geraakt. De aanslagen zouden gericht zijn op leiders van Hamas. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar er wordt gespeculeerd dat IS achter de aanslagen zit.

De explosies waren enkele seconden na elkaar, bij geparkeerde auto's van Hamas-leiders. Een ooggetuige zag op de plek een net geschilderde IS-vlag. De politie is een onderzoek begonnen.

De twee gewonden wonen in een huis dichtbij, meldt de Arabische nieuwszender Al Jazeera.

Groeiende IS-aanhang

IS wint de afgelopen tijd aan populariteit in de Palestijnse gebieden. Naar schatting enkele honderden Palestijnen zouden sympathiseren met de terreurbeweging. Een deel van hen wil met aanslagen op Hamas en raketaanvallen op Israël meer invloed krijgen in de Gazastrook. Met de raketaanvallen proberen ze een reactie bij Israël uit te lokken en zo gesprekken over een bestand te blokkeren.

Hamas heeft onlangs een felle campagne tegen IS-aanhangers gevoerd. Zo zouden vermeende IS-sympathisanten worden opgepakt en worden gemarteld. Ook zijn er enkelen door Hamas vermoord. Verder zou worden geprobeerd om hen met psychologische behandelingen 'onder controle' te krijgen.

Groeiende IS-aanhang in Gaza

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl