Korpschef Gerard Bouman
NOS Nieuws

Korpschef teleurgesteld over vonnis agent

De politie is verbijsterd over de veroordeling van een politieagent uit Limburg. Die heeft een celstraf van twee jaar gekregen omdat hij als lid van een arrestatieteam op een automobilist schoot, die in Heerlen op de vlucht sloeg.

Korpschef Gerard Bouman reageert met ongeloof op de uitspraak. "Ik ben vreselijk teleurgesteld in het vonnis van de rechtbank." Volgens Bouman kan de agent alle steun van de politie verwachten die hij nodig heeft.

In augustus 2013 wilde het arrestatieteam een man aanhouden die werd verdacht van een aantal ramkraken, maar die ging er in een auto vandoor. Daarop schoot een van de politiemensen van dichtbij door de ruit van het bijrijdersportier.

OM in beroep tegen vonnis agent

Aanvechten

De bijrijder werd getroffen door een kogel en raakte gewond. De agent zegt dat hij handelde uit noodweer omdat de man zou zijn ingereden op zijn collega's. Het Openbaar Ministerie eiste vrijspraak. De rechtbank ging daar niet in mee.

Het vonnis zal nauwkeurig worden bestudeerd, zegt Bouman. "Wat mij betreft staat vast dat we dit vonnis gaan aanvechten tot aan de allerhoogste instantie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl