Robert Gesink staat de pers te woord
NOS Wielrennen

Gesink dacht op superdag: doe eens gek

"Nou, doe eens gek." Dat dacht Robert Gesink vlak voordat hij in de eerste zware bergrit van de Tour de France een slagveld aanrichtte. De renner van Lotto-Jumbo plaatste op de slotklim van de buitencategorie een imponerende aanval en eindigde als vierde.

"Ik dacht er heel even over na. Het was niet besproken ofzo", vertelt Gesink over zijn jump. "Je weet: als die mannen gaan - en dat bleek ook wel - dan gaat het net te hard voor mij, die versnelling. Ik dacht: als ik die voor ben. Dat pakte vandaag goed uit."

Achtste in klassement

Geletruidrager Chris Froome won de etappe voor Richie Porte en Nairo Quintana. Alejandro Valverde, Alberto Contador en Tejay van Garderen liepen achterstand op. Gesink is nu achtste in het klassement.

"Ik ben kapot, maar wel tevreden", gaat Gesink verder. "Ik zat aan het begin en ik zag allemaal mensen er tussenuit sturen en ik voelde me eigenlijk goed."

Geloof in etappewinst?

Dacht hij nog even aan de etappezege? "Zeker, zeker. Stom hè, eigenlijk. Als je eraan denkt.... Dat had ik beter niet kunnen doen." Zelfs toen Porte en Froome hem voorbij snelden, hield Gesink geloof. "Toen hoopte ik nog dat ze stil zouden vallen, maar dat gebeurde niet."

Gesink kon aanhaken bij Van Garderen. Die viel wel stil. "En toen ben ik doorgereden. Vandaag was denk ik heel goed. Voor morgen zien we wel weer. Er zit nog veel te komen. Het was een superdag. Die kans moet je pakken."

Tranen om Gesink

Bij Lotto-Jumbo zorgt die superdag van Gesink voor veel emotie. Ploegleider Merijn Zeeman was zo ontroerd dat hij haast geen woord kon uitbrengen en bij Laurens ten Dam schoot het moraal omhoog: "Hij is super. Dit belooft veel goeds."

Ik had beter niet aan de etappezege kunnen denken.

Robert Gesink

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl