NOS Nieuws

Gerechtshof laat veroordeelde moord direct vrij

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een man vrijgelaten die is veroordeeld in een moordzaak waarin geen lichaam is gevonden. In 2013 veroordeelde de rechtbank de 37-jarige Cafer G. nog tot twaalf jaar cel.

De zaak draait om de verdwijning van de toen 45-jarige Michael de Vrieze uit Burum. Zijn lichaam werd nooit gevonden, maar politie en justitie gaan ervan uit dat hij in 2010 in een woning in Groningen vermoord is.

Daar werd ook bloed gevonden van De Vrieze. Cafer G. woonde er op dat moment ook.

Turkije

Vlak na de verdwijning van De Vrieze reisde G. naar zijn geboorteland Turkije. In 2011 werd hij aangehouden op een vliegveld in Moskou en uitgeleverd aan Nederland. Omdat G. geld had gepind met de pas van de verdwenen De Vrieze vond de rechtbank dat voldoende was bewezen dat hij schuldig was.

Uit nieuw onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat er veel minder bloed in de woning was dan eerder werd aangenomen. De advocaat van Cafer G. diende daarom het verzoek in bij het gerechtshof om zijn cliënt vrij te laten. G. heeft altijd ontkend dat hij iets met de verdwijning van De Vrieze te maken heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl