Jeroen Dijsselbloem blijft nog 2,5 jaar voorzitter van de Eurogroep EPA

Dijsselbloem herkozen als voorzitter van de Eurogroep

time icon

Minister Dijsselbloem is herkozen als voorzitter van de Eurogroep. De ministers van Financiën van de eurolanden hebben in Brussel voor hem gestemd. 

Dijsselbloems enige tegenkandidaat was de Spaanse minister van Financiën en Economische Zaken Luis de Guindos. De herverkiezing komt niet als een verrassing. Dijsselbloem wordt alom geprezen voor zijn optreden in de Griekse crisis.

Dijsselbloem is blij met zijn herverkiezing. "Het is fijn dat ik veel vertrouwen heb gekregen van de collega's," aldus Dijsselbloem. Hij heeft wel toestemming gevraagd aan het thuisfront. "Of ze er echt blij mee zijn weet ik niet, het is wel veel weg van huis. Dat is absoluut zo," zei de voorzitter na zijn herverkiezing.  

Jeroen Dijsselbloem
@J_Dijsselbloem
I thank my colleagues for their support and cooperation and look forward to a second term as President of the #Eurogroup
4 jaar geleden

De Eurogroep heeft in een persbericht (.pdf) bekend gemaakt dat de verkiezing van Dijsselbloem unaniem wordt ondersteund.

Ook wordt hij geroemd om zijn feitenkennis en effectieve manier van voorzitten. Dijsselbloem volgde tweeënhalf jaar geleden de Luxemburger Juncker op toen die aftrad als minister van Financiën van zijn land. Zijn tweede termijn als voorzitter duurt weer 2,5 jaar.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Fijn dat ik veel vertrouwen heb gekregen'

Premier Mark Rutte laat weten blij te zijn met de herverkiezing van Dijsselbloem. Onverwacht komt het volgens hem niet, door het functioneren van de voorzitter van de Eurogroep de afgelopen jaren. "Hij is de juiste man op de juiste plaats," aldus Rutte.

Mark Rutte
@MinPres
"Blij met herverkiezing van Jeroen Dijsselbloem als voorzitter eurogroep, de juiste man op de juiste plaats." → https://t.co/MmlZM39QHw
4 jaar geleden

STER Reclame