Jos Verstappen, Arie Luyendijk en Max Verstappen NOS

Als het ook maar even kan, neemt Arie Luyendijk plaats achter het stuur van een racewagen. Zondag was de voormalig autocoureur weer terug op het circuit van Zandvoort. De inmiddels 61-jarige winnaar van de Indy 500 (1990 en 1997) is daar een van de hoofdgasten op Italia a Zandvoort, waar hij met Max Verstappen, diens vader Jos en voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers voor 30.000 racefans demonstraties verzorgt. "Max Verstappen gaat een hele grote toekomst tegemoet."

Ster in Nederland

Luyendijk is onder de indruk van Max Verstappen, net de als de 30.000 toeschouwers die in de duinen de 17-jarige Nederlander bejubelen en hem tussen elke run door proberen een handtekening te ontfutselen. Max Verstappen is een ster in Nederland, Luyendijk één in de Verenigde Staten.

Beide benen op de grond

Luyendijk, die na enkele jaren racen in 1984 naar de Verenigde Staten vertrok, stapt ook in een oude Formule 1-bolide. Hij geeft echter zijn ogen ook goed de kost als Max Verstappen zijn rondjes draait. "Hij brengt een hoop teweeg in Nederland. Als je ziet hoeveel publiek hier aanwezig is." Verstappen junior neemt de tijd om de fans te vermaken, schudt handen en deelt handtekeningen uit. "Dat is zo leuk van Max. Hij staat met beide voeten op de grond. Geen allures, hij is normaal gebleven en zal zo blijven'', oordeelt Luyendijk.

Grootverdiener

Luyendijk was een dertiger toen hij met zijn Indy-zeges in Amerika naam maakte en een grootverdiener werd. Verstappen is pas 17. "Voor zijn leeftijd is Max ongekend volwassen. Niet elke jongen van 16, 17 jaar is zo. Hij is heel koel, heel nuchter. Hij weet hoe hij een race moet indelen, hij weet hoe hij met de druk moet omgaan. Max heeft een hele grote toekomst", complimenteert de Indy-legende het Nederlandse racetalent.

Zandvoort in de ban van Max Verstappen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame