Jos (l) en Max Verstappen
NOS Sport

Max en Jos Verstappen vermaken publiek op Zandvoort

Formule 1 is weer hot in Nederland. De koningsklasse van de autosport heeft met de 17-jarige Max Verstappen een nieuwe raceheld in Nederland.

Ongeveer 30.000 mensen kwamen zondag af op Italia a Zandvoort, een racedag die dit keer was opgebouwd rond de Formule 1-coureur van Toro Rosso. Hoogtepunt waren de rondjes die Max en vader Jos op het duinencircuit afwerkten.

Zandvoort in de ban van Max Verstappen

Plezier

Een week voor de grand prix van Engeland op het circuit van Silverstone, waar Max Verstappen weer voor de punten gaat, stond zondag het plezier centraal. Rondetijden deden er even niet toe.

De mini-race van Max en Jos Verstappen kreeg de handen van het publiek op elkaar. Max Verstappen reed in een voor deze gelegenheid in de kleuren van Toro Rosso omgedoopte Red Bull RBB. Jos Verstappen stapte in de Minardi PS03, de auto waarmee hij in 2003 in de Formule 1 reed.

Max Verstappen vermaakte zich kostelijk. "Het is leuk hier met een Formule 1-wagen te kunnen rijden", zei de jonge coureur. Vader Jos: "Dit is heel speciaal voor zoveel publiek te mogen rijden. Het is vooral leuk om met je zoon over het circuit te rijden."

  • ANP
    Jos Verstappen op het circuit Zandvoort
  • ANP
    Max Verstappen op het circuit Zandvoort
  • ANP
    Jos Verstappen in de pits op Zandvoort
  • ANP
    Max (r) en Jos Verstappen
  • ANP
    Max (l) en Jos Verstappen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl