Teruggekeerde vakantiegangers op Schiphol
NOS Nieuws

Extra vlucht uit Tunesië geland in Amsterdam

Een extra vlucht uit Tunesië is geland op Schiphol. Aan boord van het toestel zijn vooral Nederlanders, die het land wilden verlaten na de aanslag in de Tunesische badplaats Sousse gisteren, waarbij zeker 39 mensen om het leven kwamen.

Aan boord waren 111 Nederlandse passagiers en vier Duitse. Twee passagiers zouden vandaag sowieso al terugkeren, de rest heeft zijn vakantie voortijdig afgebroken. Ook de vijf Nederlanders die in het hotel zaten waar de aanslag werd gepleegd waren aan boord van het vliegtuig.

Een medewerker van reisorganisatie TUI begeleidde de vlucht. Volgens Nicolette van Mourik, directielid bij TUI waren de passagiers rustig en opgelucht naar huis te kunnen.

TUI zou vandaag twee extra toestellen inzetten om mensen die naar huis willen op te halen. Maar de tweede extra vlucht is geannuleerd. Een deel van de toeristen wil in Tunesië blijven. Vandaag landt er nog een vliegtuig, dat nog 14 toeristen die eerder naar huis willen oppikt in Djerba.

Er zaten nog 520 Nederlanders die een reis met TUI hebben geboekt in Tunesië. De reisorganisatie heeft met al hun klanten contact gehad. 215 klanten willen hun vakantie afmaken. TUI heeft alle vluchten naar het land tot 4 juli geschrapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl